Chat med oss!
Vi har endret navn fra ichatten.no, men vår chattetjeneste er den samme som før.
Det er de samme dyktige fagfolkene som svarer på alle typer spørsmål om kjønn.
Vi svarer på spørsmål om kjønnsidentitet, kjønnsikongruens og mangfold uansett alder og hvor du bor i landet. Du kan kontakte oss om du lurer på noe om din egen kjønnsopplevelse, om du er nærstående, representerer hjelpetjenester eller helsepersonell.
Ingen spørsmål er for små, ingen for store.
Åpningstider chat
Mandag 17:00 - 20:00
Torsdag 17:00 - 20:00
Vi har taushetsplikt
Hos oss vil du møte trygge voksne som er fagpersoner med sexologisk videreutdanning eller transkompetanse. Du er anonym når du chatter med oss.
Hvis du vil gi tilbakemelding, finner feil eller noe som ikke fungerer på sidene, kan du melde fra anonymt her.
Hvem er chatterne?
Du vil møte en av våre trygge fagpersoner med sexologisk videreutdanning og/eller transkompetanse.
Aleksander
Aleksander er utdannet sykepleier og jobber til daglig som fagkonsulent på Pro Sentret. Aleksander har lang og bred erfaring fra arbeid med personer med kjønnsinkongruens og andre med skeiv identitet.
Heidi Leona
Heidi Leona er barnevernspedagog og spesialist i sexologisk veiledning (NACS). Hun har lang erfaring med å jobbe med barn, ungdom og familier.
Elias
Elias utdannet sosionom med videreutdanning og jobber til daglig som teamleder i Eidskog barneverntjeneste. Han har en mangfoldig erfaring fra arbeid med kjønn og seksualitet, og hatt ulike verv i skeive organisasjoner.
Nanna
Nanna er utdannet sosionom og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS). Til daglig jobber hun som sexologisk rådgiver hos Sex og samfunn og hos Sexolog Klingenberg.
Luca
Luca er lektor med BA i biologi og MA i kjønnsstudier. Han har lenge jobbet med råd og veiledning, og for rettighetene til mennesker med kjønns-inkongruens. Han jobber til daglig for Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI).
Siw-Anita
Siw-Anita er barneverns-pedagog, med videreutdanning i veiledning. Hun jobber i kommunal barneverntjeneste og har lang erfaring med foreldreveiledning og arbeid med kjønns- og seksualitetsmangfold.
Om HKS-chatten
Chattetjenesten ble opprettet i 2020 av Helsestasjon for kjønn og seksualitet (HKS), på bakgrunn av mange henvendelser fra personer og institusjoner nasjonalt som ikke hadde steder å henvende seg med sine spørsmål om kjønnsidentitet og kjønnsinkongruens.
Helsedirektoratet støttet chatten i startfasen, mens i dag drives chattetjenesten av HKS i samarbeid med Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI).
Hva du kan bruke chatten til?
Vi kan svare på alle typer spørsmål om kjønnsidentitet, kjønnsmangfold og kjønnsinkongruens, fra deg som har spørsmål om egen identitet, nærstående, helsepersonell og andre hjelpere. Her er noen eksempler på typer spørsmål:
Du som har spørsmål om egen identitet kan få kunnskap om kjønnsmangfold og hjelp til å utforske egen identitet knyttet til kjønn og kjønnsuttrykk.
Du kan snakke om dine behov eller utfordringer i hverdagen om du er person med kjønnsinkongruens.
Du kan utforske egne behov mens du chatter med oss flere ganger over tid.
Du kan få vite hvor du kjøper en binder, eller hvordan du får hjelp i helsevesenet.
Du kan få hjelp til å lage en plan for å «komme ut» og være deg selv.
Du kan få tips og råd for å knytte kontakter til gode nettverk og hjelpetilbud i ditt nærområde.
Og mye mer!
Hvis du er foresatt, helsepersonell eller representerer et annet hjelpetilbud, kan vi hjelpe til å finne gode faglige eller praktiske ressurser, og gi hjelp til hvordan du kan være en god støttespiller. Vi kan hjelpe deg som er nærstående å knytte kontakter til gode nettverk og hjelpetilbud i ditt område. Vi kan gi deg råd for dialogen med barnet eller pasienten din. Vi kan lytte til dine tanker og hjelpe deg å nøste.
Hva trenger du å snakke om? Ta kontakt med de spørsmålene du måtte ha - ingen er for små og ingen for store.
Personvern på chatten
Vi har taushetsplikt og du er anonym. Skulle det bli fare for liv og helse har vi plikt til å varsle etter helsepersonelloven. Etter endt samtale vil du få et evalueringsskjema. Vi setter stor pris på om du fyller det ut nettopp for å hjelpe oss til å bli bedre.